17:02 11.07.2013

Серед абітурієнтів дніпропетровських вишів збільшилася кількість пільговиків - міськрада

2 хв читати

Під час вступної кампанії в Дніпропетровській області цього року зафіксовано на 15% більше пільговиків, ніж торік, повідомив заступник начальника управління освіти і науки Дніпропетровської міської ради Віктор Горячев.

"Це діти шахтарів, діти-інваліди. Під час вступної кампанії в Дніпропетровській області зафіксовано на 15% більше пільговиків. Хочу сказати, що це не критично. Жодних проблем зі вступом для абітурієнтів немає, оскільки згідно із законом кожен виш має надавати для пільговиків не менше ніж 1% і не більше ніж 25% бюджетних місць", - повідомив В.Горячев журналістам у четвер.

Він зазначив, що це переважно діти з шахтарських сімей, які приїхали з Павлограда (Дніпропетровська обл.) та міст Донецької області. За словами В.Горячева, вступна кампанія відбувається спокійно, ажіотажу в приймальних комісіях немає, час здачі документів становить від однієї до двох годин, залежно від спеціальності.

"За перші десять днів вступної кампанії до 14 вищих навчальних закладів Дніпропетровська подано понад 28 тис. заяв, майже половину з них – 43% – відправлено в електронному вигляді", - зазначив В.Горячев.

Як розповів ректор Дніпропетровського національного університету ім. Гончара (ДНУ) Микола Поляков, за день до вишу документи подає близько 1 тис. абітурієнтів. З 11 тис. поданих від початку вступної кампанії документів близько 5,2 тис. заявок подано в електронному вигляді, тоді як за всю вступну кампанію минулого року в електронному вигляді було подано лише 6 тис. заявок. Загалом же цього року очікується понад 25 тис. заявок.

За словами ректора ДНУ, більш ніж на 200 місць збільшено державне замовлення на підготовку бакалаврів і магістрів.

"Перший за рейтингом абітурієнт на юридичний факультет подав документи з кількістю балів 784,7 із 800 можливих, на 50-му місці абітурієнт має - 736 балів. На "міжнародну економіку" найвищий бал із поданих документів 789, "менеджмент" - 789,2 балу",- зазначив М.Поляков.

Від також наголосив, що за останні 10 років у ДНУ відкрито 30 нових спеціальностей.

"І цього року ми відкриваємо нову перспективну спеціальність – біотехнологія",- сказав ректор.

Як зазначили в управлінні освіти Дніпропетровської міськради, практично в усіх вишах міста відкриваються нові спеціальності.

Також в управлінні зазначили, що в Аграрному університеті, Митній і Фінансовій академіях, вишах, які Міністерство освіти і науки хотіло об'єднати в єдиний Економічний університет, відбувається прийом документів окремо до кожного вишу.

"У кожному виші працює своя приймальна комісія. Триває спокійна робота. Збережено і рівень подачі документів", - зазначили в управлінні освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА