18:30 11.07.2013

У Маріуполі знайшли оригінальну фонограму кінокомедії "За двома зайцями" українською мовою - ЗМІ

1 хв читати

У Маріупольському фільмофонді знайшли оригінальну фонограму кінокомедії "За двома зайцями", знятої на київській кіностудії Олександра Довженка в 1961 році, українською мовою.

Як повідомляє видання "Дзеркало тижня" в четвер, фонограму українською мовою знайшли реставратори Національного центру Олександра Довженка.

Спочатку режисер фільму Віктор Іванов знімав фільм українською мовою, але ця картина отримала за часів СРСР "другу категорію" й планувалася до показу на території лише Українській РСР.

Згодом, коли фільм став популярним, його частково переозвучили актори Олег Борисов, Маргарита Криницина, Нонна Копержинська російською мовою, і він вийшов у всесоюзний прокат. Відтоді картина демонструється на телебаченні виключно в останній - російськомовній - версії.

Як повідомив виданню заступник генерального директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко, відреставрована українська звукова доріжка комедії "За двома зайцями" поверне глядачу живі справжні голоси великих акторів, які працювали в Києві, зокрема, О.Борисова, Н.Копержинської, М.Кринициної, Наталії Наум.

Таким чином, на думку І.Козленка, буде відновлено історичну справедливість, оскільки п'єса Михайла Старицького, за мотивами якої знято фільм, була написана українською мовою. Більше того, праоснова цієї п'єси - твір Івана Нечуя-Левицького "На Кожум'яках" - також українською мовою.

За словами І.Козленка, офіційна презентація україномовної версії фільму "За двома зайцями" відбудеться восени на Київському міжнародному фестивалі "Молодість".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА