14:12 18.07.2013

Івано-Франківська ОДА класифікувала ситуацію на Домбровському кар'єрі як надзвичайну державного рівня

2 хв читати

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської обладміністрації на позачерговому засіданні в четвер класифікувала ситуацію на Домбровському кар'єрі в м. Калуші як надзвичайну державного рівня.

"Треба якнайшвидше розпочати виконання робіт із припинення витоку розсолів з Домбровського кар'єру й діяти відповідно до програми його консервації", - цитує прес-служба обладміністрації голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Плавюка.

За інформацією прес-служби, представники однієї з організацій готові розпочати геофізичні дослідження, а потім - і буріння семи-дев’яти свердловин, які заповнять сейсмічно стійким об'ємним розчином для створення захисної стіни та зупинення витоку розсолів із кар'єру. Комісія доручила контролювати ці роботи Івано-Франківському національному технічному університету нафти та газу і Науково-дослідному інституту галургії.

Івано-Франківська ОДА також направить звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із резервного фонду держбюджету на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на Домбровському кар'єрі, а на проведення геофізичних досліджень гроші надасть обласний бюджет.

Як зазначає прес-служба, посилаючись на В.Плавюка, екологічну ситуацію в Калуші розгляне на своєму засіданні в серпні Рада з національної безпеки та оборони.

Як повідомлялось, у Калуші існує загроза виникнення НС через проникнення ґрунтових вод із північного борту Домбровського кар'єру.

Домбровський кар'єр - єдиний у світовій практиці відкритий кар'єр калійних руд, який експлуатувався з 1967 року.

У 2006 році виробництво калійних добрив у Калуші було припинено.

Станом на травень поточного року в Домбровському кар'єрі було 21 млн куб. м розсолів із мінералізацією 120 г/куб. дм (поверхня) і 400 г/куб. дм (дно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА