12:32 29.07.2013

У посольстві РФ називають зникнення дошки Столипіна в Києві "підлим варварським актом"

2 хв читати

У посольстві Російської Федерації в Україні засуджують викрадення меморіальної дошки міністру внутрішніх справ, прем'єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну в Києві й очікують покарання винних.

"Напередодні святкування 1025-річчя хрещення Русі в Києві вчинено підлий варварський акт - із будівлі колишньої клініки Маковського на вул. Гончара, 33 вкрадено меморіальну дошку Петру Аркадійовичу Столипіну. Переконані, що злочин не міг бути справою рук справжніх киян - патріотів свого міста", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" радник-посланець російського посольства Андрій Воробйов.

За його словами, посольство розраховує на те, що винних буде знайдено й покарано.

Він додав, що незабаром меморіальну дошку П.Столипіну буде відновлено. "Петро Аркадійович Столипін - почесний громадянин міста Києва, а такі звання присвоюються навічно. Пам'ять про Столипіна жива, й тому на його могилі, відновленій патріотами Києва в 1989 році, завжди лежать живі квіти, й тому меморіальну дошку на будівлі клініки Маковського буде відновлено", - підсумував А.Воробйов.

Як відомо, у вересні 2011 року на вулиці Гончара, 33 у столиці відкрили меморіальну дошку Петру Столипіну. Через кілька місяців після відкриття дошка зазнала вандалізму - невідомі завдали по ній ударів, унаслідок чого на зображенні залишилися сліди. В російському посольстві засудили цей акт вандалізму й направили ноту щодо цього інциденту до МЗС України з надією на відповідну реакцію української сторони.

У понеділок, 29 липня, меморіальна дошка зникла. На місці, де вона раніше висіла, немає жодних слідів вандалізму. Зовні видно, що її акуратно викрутили, не пошкодивши стіну.

Джерело в КМДА повідомило, що табличку було вкрадено, і з цього приводу найближчим часом буде звернення до правоохоронних органів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА