15:34 29.07.2013

Повідомлення про зникнення меморіальної дошки Столипіну в Києві надійшло до міліції 17 липня, триває розслідування

2 хв читати

Шевченківське районне управління міліції міста Києва розслідує кримінальне провадження у зв'язку зі зникненням з фасаду будинку на вул. Гончара, 33 у Києві меморіальної таблички міністру внутрішніх справ, прем'єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в райуправлінні міліції, повідомлення про зникнення дошки надійшло до правоохоронців за лінією "102" ще 17 липня. Інформацію про це було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, було відкрито кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Розслідування проводиться за фактом, зазначили в міліції. Підозрюваних у справі поки що немає.

Як повідомлялося, у вересні 2011 року в Києві на будівлі за адресою вул. Гончара, 33 відкрили меморіальну дошку П.Столипіна з нагоди 150-ї річниці з дня його смерті. Через кілька місяців після відкриття дошку пошкодили - невідомі кілька разів вдарили по ній, у результаті чого на дошці залишилися сліди. У російському посольстві засудили цей акт вандалізму і направили ноту з приводу цього інциденту до МЗС України з надією на відповідну реакцію української сторони.

У понеділок, 29 липня, з'явилася інформація про зникнення меморіальної дошки. На місці, де вона раніше висіла, немає жодних слідів вандалізму. Зовні видно, що її акуратно викрутили без жодних пошкоджень стіни.

Того ж дня джерело в КМДА повідомило, що табличка вкрали і з цього приводу найближчим часом буде звернення до правоохоронних органів.

Посольство Росії в Україні передало ноту українському МЗС у зв'язку з викраденням таблички. У посольстві назвали цей інцидент "підлим варварським актом" і заявили, що розраховують на те, що винних знайдуть і покарають.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА