13:06 30.07.2013

Мiносвiти в середу оприлюднить список видавництв, викритих на фальсифiкацiї шкiльних пiдручникiв

2 хв читати

Мiнiстерство освiти i науки України розмiстить на своєму сайтi в середу офiцiйний список видавництв i видань, викритих на фальсифiкацiї шкiльних пiдручникiв, заявив мiнiстр освiти i науки України Дмитро Табачник.

"Завтра на сайтi Мiнiстерства освiти i науки, вiдповiдно до розслiдувань Антимонопольного комiтету, ми зробимо список "Обережно, фальсифiкацiя!", де будуть офiцiйнi назви видавництв i видань, якi обманювали батькiв, учителiв i дiтей ... Ми на початку дня вивiсимо такий список", - сказав вiн на брифiнгу у вiвторок у Києвi.

Д.Табачник наголосив, що на сьогоднi здiйснюється постiйний монiторинг ситуацiї з надходженням на книжковий ринок України фальсифiкованих пiдручникiв.

"Ми проводимо монiторинг, постiйнi рейди великими книгарнями, книжковими ринками для недопущення потрапляння в середнiй шкiльний навчальний заклад фальшивих пiдручникiв", - сказав мiнiстр.

Вiн додав, що на сьогоднi за результатами проведених рейдiв антимонопольний комiтет уже оштрафував два видавництва, також було конфiсковано фальсифiковану лiтературу.

"Сьогоднi Антимонопольний комiтет розглядає провадження, справи стосовно ще чотирьох видавництв i десяти видань", - додав мiнiстр.

Вiн застерiг батькiв вiд використання сумнiвної лiтератури, яка не є офiцiйно затвердженою Мiнiстерством освiти i науки для викладання в школах.

Мiнiстр звернув особливу увагу на книги з так званими готовими домашнiми роботами, якi продаються на книжкових ринках.

"Iдеться про класичний випадок фальсифiкацiї", - зазначив Д.Табачник.

Водночас вiн зазначив, що цi книги коштують набагато дорожче за офiцiйнi пiдручники. За його словами, середнiй пiдручник для 5-го класу, виданий державою, коштує 18 грн, а найгiрша з "готових домашнiх робiт" - близько 55-70 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА