18:53 06.08.2013

Претензії Росспоживнагляду до продукції Roshen зводяться до її маркування - "Укркондпром"

2 хв читати

Росспоживнагляд не виявив порушень показників безпеки та якості продукції кондитерської корпорації Roshen, а всі претензії відомства стосуються маркування харчової цінності кондитерських виробів компанії, наголошує асоціація "Укркондпром".

Як зазначається в прес-релізі асоціації у вівторок, згідно з російським законодавством, порушення вимог до маркування не є підставою для заборони ввезення всієї продукції будь-якого з підприємств на митну територію Російської Федерації.

"Федеральний закон РФ про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення визначає підставою для заборони загрозу поширення інфекційних захворювань і масових отруєнь. Невірна інформація про харчову цінність, навіть якщо вона знайде підтвердження, не може призвести до таких наслідків", - йдеться в повідомленні.

"Укркондпром" висловив сподівання, що заборона на ввезення продукції Roshen у РФ є непорозумінням, яке буде врегульовано в найкоротші терміни.

Асоціація нагадала, що позапланові перевірки продукції корпорації також провели відповідні органи Білорусі, Казахстану, Таджикистану та Молдови, під час яких жодних порушень виявлено не було.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам до якості. Йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини - бензопірену. Корпорація спростувала ці звинувачення.

Однак, вже 6 серпня російське відомство повідомило, що "Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці.

Корпорацiя Roshen, один iз найбiльших в Українi виробникiв кондитерських виробiв, має Київську, Марiупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) i двi Вiнницькi кондитерськi фабрики, масломолочний комбiнат "Бершадьмолоко", Лiтинський племзавод (обидва - Вiнницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) i фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen постачає свою продукцiю до Росiї, Казахстану, Узбекистану, Киргизiї, Азербайджану, Вiрменiї, Молдови, Естонiї, Латвiї, Литви, США, Канади, Нiмеччини, Iзраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА