15:57 15.08.2013

Проблема експорту кондвиробів до РФ набула галузевого характеру - "Укркондпром"

2 хв читати

Найбільші українські виробники кондитерських виробів України слідом за корпорацією Roshen зазнають складнощів із постачаннями продукції на ринок Російської Федерації, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

За його словами, у більшості українських експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифікату походження продукції (СТ-1). У зв'язку з цим проводиться ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримується оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

За даними асоціації "Укркондпром", складнощі на російському кордоні позначилися також і на транзиті кондитерських виробів з України.

Водночас, зазначає О.Балдинюк, Митна служба РФ для спрощення процесу пропонує українським кондитерам внести на спецрахунок "забезпечувальний платіж" у сумі, еквівалентній митному тарифу на цей товар для європейських імпортерів, тоді як сертифікат СТ-1 дозволяє виробникам безмитно ввозити продукцію на ринок РФ.

Як повідомлялося, в середу прес-служба Федерації роботодавців України (ФРУ) повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.

Заборону на ввезення на територію РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen ввів Роспоживнагляд із 29 липня. Спочатку йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини - бензопірену.

Російське відомство 6 серпня повідомило, що "основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці)".

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen також здійснили відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови: порушень не виявлено.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА