15:29 16.08.2013

Зауважень до безпеки українських харчових продуктів у РФ немає - Мінагропрод України

2 хв читати

Російська Федерація не має зауважень до безпеки українських продуктів харчування, повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства з посиланням на заяву його голови Миколи Присяжнюка за підсумками переговорів у Москві в п'ятницю щодо постачань кондитерських виробів.

"Зауважень з боку Росії, що стосуються безпеки продуктів харчування, на сьогодні немає. Я впевнений, що найближчим часом буде ухвалено рішення безпосередньо щодо кондитерської продукції", - йдеться в повідомленні з посиланням на главу Мінагропроду.

Він зазначив, що під час переговорів було підписано протокол, що передбачає створення російсько-української комісії, яка працюватиме над гармонізацією стандартів і вимог щодо маркування продукції.

Згідно з повідомленням, очікується, що вітчизняні кондитерські вироби повернуться на ринок РФ після перевірок відповідних заводів. Також для проведення контролю продукції, що постачається до РФ в Україні атестують п'ять спеціальних лабораторій.

"Я переконаний, що це буде здійснено у стислі терміни. Загалом ж ми задоволені переговорами, був конструктивний діалог, знайдено взаєморозуміння", - сказав М.Присяжнюк.

Як повідомлялося, голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк у п'ятницю домовилися, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів та проходження процедури допуску.

Як заявив Г.Онищенко, для повернення на ринок РФ кондитерської продукції доведеться пройти процедуру допуску - виїзд російських інспекторів на українські підприємства, контроль кожної партії.

Росспоживнагляд 29 липня запровадив заборону на постачання до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови, Киргизії: порушень не виявлено.

Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, до її складу належать Київська, Маріупольська (Донецька область), Кременчуцька (Полтавська область) та дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька область), а також Липецька фабрика "Рошен" (РФ) і Клайпедська кондитерська фабрика (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen постачає свою продукцію до Росії, Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА