16:27 16.08.2013

Обмеження українського імпорту до Росії - захід тимчасовий, окремі вантажі підуть через кордон вже сьогодні - регіонал Царьов

2 хв читати

Народний депутат Партії регіонів Олег Царьов заявляє, що обмеження українського імпорту до Російської Федерації - це тимчасовий захід, постачання можуть відновити вже сьогодні.

"Регулярно, по кілька разів щодня, телефоную до структур російської митниці та Россільгоспнагляду. Виходячи з тієї інформації, яку я отримав, Росія проводить перевірки на митниці. Їхня мета - встановити, яка частина вантажів і товару, декларованих як українські, насправді українські", - написав О.Царьов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у п'ятницю.

"Мета - переконатися, що це не китайський і турецький ширвжиток, польське м'ясо тощо, які ввозяться на територію Митного союзу без держмита - під виглядом товару, виробленого в Україні", - зазначив депутат.

За його словами, ця інформація потрібна для того, щоб оцінити втрати бюджетів країн МС від цього явища. "Я з'ясував, що цей захід тимчасовий і скоро вантажі підуть. Росіяни запевнили, що для компаній, в яких не виявлено порушень, проблем не буде", - повідомив О.Царьов.

Водночас "виявлено та виявляється надалі, зі слів росіян, досить велика кількість порушень". "Приміром, виявлено постачання бразильського м'яса під виглядом українського. Росіяни вважають, що у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, кількість вантажів, що надходять на Україну без мит, збільшиться", - зазначив він.

Депутат не виключив, що країни МС можуть запровадити такий режим перевірки вантажів як постійний.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" О.Царьов зазначив, що "окремі вантажі окремих компаній, які вже пройшли перевірку, почнуть рух (через кордон - ІФ) вже сьогодні ввечері". "Я сподіваюся, що частина компаній почнуть пропускати вже сьогодні ввечері", - сказав депутат, додавши, що ускладнює якнайшвидше вирішення цього питання також і велика кількість бюрократичних процедур як з російського, так і з українського боку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА