13:33 16.08.2013

Україна програє торговельну війну з Росією без допомоги СОТ і МВФ, вважає експерт

2 хв читати
Україна програє торговельну війну з Росією без допомоги СОТ і МВФ, вважає експерт

Без допомоги Світової організації торгівлі та Міжнародного валютного фонду Україна не зможе вирішити проблеми в торгівлі з Росією, вважає директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

"Наразі, якщо Україна не звернеться до СОТ і, до речі, до МВФ, то питання торговельних ускладнень із Росією не вирішаться так, щоб хоч трохи враховувати інтереси України", - сказав він під час круглого столу "Економіка незалежності. Досягнення та втрачені шанси" у п'ятницю.

В.Юрчишин висловив подив у зв’язку з тим, що Україна жодного разу не звернулася до СОТ щодо торговельних проблем із РФ.

"Це не вперше - у 2006 році розпочалися широкомасштабні м'ясо-молочні війни України та Росії", - нагадав експерт.

У середу прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.

15 серпня в уряді РФ заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба РФ, на рівні Кабінету Міністрів жодних рішень не було.

Раніше складнощі з постачаннями продукції на ринок РФ відчула корпорація Roshen і ще деякі українські виробники кондитерських виробів. За словами президента асоціації "Укркондпром" Олександра Балдинюка, в більшості українських експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифіката походження продукції. У зв'язку з цим здійснюється ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримується оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА