14:44 19.08.2013

Затверджено положення про національну систему рейтингового оцінювання навчальних закладів

2 хв читати

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підписав наказ про затвердження Положення про національну систему рейтингового оцінювання навчальних закладів.

Як зазначається в положенні, система рейтингової оцінки впроваджується з метою сприяння забезпеченню державних гарантій рівного доступу до якісної загальної середньої освіти шляхом впровадження механізмів оцінки діяльності загальноосвітніх навчальних закладів та виявлення факторів впливу на надання ними освітніх послуг.

Згідно з положенням, система рейтингової оцінки передбачатиме рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами зовнішнього оцінювання результатів їх діяльності, що здійснюється без залучення коштів державного та місцевих бюджетів і виконується на добровільних засадах. Зовнішнє рейтингове оцінювання на всеукраїнському рівні здійснює Міносвіти України, на місцевому - місцеві органи управління освітою.

Також система включає в себе рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами внутрішнього моніторингу їх діяльності. Рейтингове оцінювання за результатами внутрішнього моніторингу на всеукраїнському рівні здійснюватиметься Державною інспекцією навчальних закладів України, на місцевому - місцевими органами управління освітою.

Основними завданнями системи рейтингової оцінки є зміна освітньої парадигми на розвиток школи як соціальної системи, створення широкої інформаційної бази для аналізу та прийняття відповідних управлінських рішень, спрямованих на поліпшення діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, створення умов для моніторингу діяльності цих закладів, сприяння налагодженню системи державно-громадського управління освіти через інформування суспільства, органів державної влади всіх рівнів про загальноосвітні навчальні заклади різних типів і форм власності та обговорення результатів їх діяльності, а також стимулювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів щодо забезпечення якості загальної середньої освіти та підвищення престижності праці освітян.

У положенні зазначається, що рейтингове оцінювання навчальних закладів може здійснюватися на всеукраїнському та місцевому рівнях не рідше як раз на п’ять років.

Результати рейтингової оцінки опубліковуватимуть у засобах масової інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА