15:02 30.08.2013

Зареєструвати права на нерухомість можна буде набагато легше - голова Державної реєстраційної служби України

2 хв читати

Відтепер процедура реєстрації прав на нерухоме майно забере у громадян менше часу, нервів і грошей. Для зручності та прискорення процедури Держреєстр залучить відділення "Укрпошти" та приватних нотаріусів, а в найближчому майбутньому планує створити електронні черги. Про це у програмі "Соціальний статус - Ваші права та пільги" на телеканалі Tonis повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

За його інформацією, з 1 листопада цього року з питань реєстрації прав на нерухомість можна буде звертатися не тільки до державних реєстраторів, а й у будь-яке відділення "Укрпошти" на території країни. "Загалом, відвідавши відділення "Укрпошти", можна буде вирішити близько 80% питань", - пообіцяв голова Укрреєстру.

Він також повідомив, що з 1 січня 2014 року надавати послуги з реєстрації прав на нерухоме майно зможуть ще й приватні нотаріуси за узгодженими з державою цінами. "До нового року ми плануємо наростити наші потужності, збільшити швидкість обслуговування і розширити мережу вдесятеро: з 2 тис. приміщень Держреєстру до 22 тис. місць, включаючи 14 тис. відділень "Укрпошти" та 6 тис. нотаріусів", - сказав Д.Ворона.

Крім того, Держреєстр планує повністю позбутися живих черг у своїх відділеннях і зробити черги електронними. "Вже розпочинаються тендери з придбання необхідного обладнання. Найближчим часом ця система працюватиме, тобто людина зможе отримати свій квиток з номером у черзі, не виходячи з-за комп’ютера, й піти до оператора на призначений час. Живої черги вже не буде", - запевнив голова Держреєстру.

За його словами, поки що з великими чергами у відділеннях справляються своїми силами. "Ми розвели черги, й тепер люди, які хочуть отримати консультацію, не товпляться до державних реєстраторів. Крім того, людина з будь-якого регіону може отримати консультацію телефоном або через Skype", - повідомив Д.Ворона. Всю контактну інформацію можна знайти на офіційному сайті Держреєстру.

Він також зазначив, що відмовити в реєстрації прав на нерухомість громадянину можуть лише з причин, чітко прописаних у законодавстві. "Більше того, нещодавно було видано наказ міністра юстиції, який зобов’язує всіх державних реєстраторів зазначати вичерпні підстави відмови, чітко прописувати, що потрібно зробити, щоб усі папери було зареєстровано", - сказав Д.Ворона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА