10:31 17.10.2013

У МВС України заявляють про припинення діяльності одного з найбільших "піратських онлайн-кінотеатрів"

2 хв читати

Міліція припинила протиправну діяльність одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів, сервери якого розміщуються в Києві, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

"Міжнародна федерація фонографічної індустрії відзначила функціонування на території нашої країни онлайн-кінотеатру – одного з найбільш відвідуваних у державі. За його допомогою здійснювалося масштабне розповсюдження в Україні та поза її межами протиправного контенту – сотень тисяч найменувань аудіовізуальних творів, фонограм і відеограм. Правовласникам завдано матеріальної шкоди на суму майже у 345 тис. грн", - ідеться в повідомленні управління зв'язків із громадськістю МВС України, розміщеному на сайті відомства в середу.

У міліції повідомили, що відповідне звернення надійшло до Управління боротьби з кіберзлочинністю від громадської організації "Українська антипіратська асоціація з захисту прав на музичні, аудіовізуальні твори та комп'ютерні програми".

Матеріали у справі було передано до слідчого відділу Шевченківського райуправління столичної міліції та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 176 Кримінального кодексу (порушення авторського права та суміжних прав).

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили місцезнаходження серверного обладнання, з якого здійснювалася онлайн-трансляція аудіовізуальних творів. 15 жовтня 2013 року відповідно до постанови Шевченківського райсуду в дата-центрі було проведено обшук, і близько 20 серверів з понад 200 ТБ інформації було вилучено. Техніку направлено на експертизу.

Як зазначають деякі ЗМІ, йдеться про файлообмінник fs.ua (останнім часом працював на домені fs.to), що став популярним після вилучення правоохоронцями серверів найбільшого українського файлообмінного ресурсу ex.ua на початку минулого року. За даними порталу "Телекритика", fs.ua належав компанії "Вебкейс", але у вересні цього року вона продала його зарубіжним інвесторам, які перевели його на новий домен, і з'явилася інформація про наміри вивести всі сервери файлообмінника за кордон.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА