13:55 18.10.2013

Королевська: Рівень безробіття в Україні скоротився до 7,5% за підсумками I півріччя

2 хв читати
Королевська: Рівень безробіття в Україні скоротився до 7,5% за підсумками I півріччя

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська зазначає, що ринок праці в Україні, незважаючи на світову економічну кризу, демонструє стабільність.

"В умовах світової економічної кризи ринок праці в Україні демонструє стабільність, мають місце й певні позитивні тенденції. Скоротився рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці. Якщо за перше півріччя 2012 року він становив 7,8%, то за підсумками першого півріччя 2013 року скоротився до 7,5%", - повідомила Н.Королевська під час наради з питань зайнятості у п'ятницю в Києві.

Також вона зазначила, що рівень безробіття в Україні залишається нижчим, ніж у багатьох країнах Європейського Союзу, де в середньому він становить 11%.

За словами міністра, на сьогодні всі інструменти закону "Про зайнятість населення", що стосуються працевлаштування людей, реалізовуються в повному обсязі. "За 9 місяців 2013 року за направленням Державної служби зайнятості працевлаштовано 113,2 тис. безробітних із числа малоконкурентних на ринку праці громадян. Це майже вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року", - сказала Н.Королевська.

Також вона зазначила, що з червня поточного року запрацював механізм компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску. "Роботодавці можуть отримати компенсацію за працевлаштування малоконкурентних на ринку працівників, за створення робочих місць із зарплатою понад три мінімальні та в пріоритетних галузях економіки", - повідомила вона.

Н.Королевська наголосила, що зростає кількість людей, які використовують можливість відкриття власної справи, отримавши одноразову річну допомогу з безробіття. Зокрема, за словами міністра, в січні-вересні 2013 року цим правом скористалися 11,6 тис. осіб, що на 2,9 тис. більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Окрім цього, зазначила Н.Королевська, зростає рівень працевлаштування безробітних після проходження професійного навчання. "У січні-вересні 2013 року за направленням центрів зайнятості проходили професійне навчання 180,5 тис. безробітних", - резюмувала міністр соцполітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА