11:25 28.10.2013

Господарський суд Києва переніс перше засідання за позовом про визнання недійсним продажу стадіону "Металіст"

3 хв читати

Господарський суд Києва переніс перше засідання за позовом Обласного комітету допомоги та сприяння інвалідам Великої Вітчизняної війни та іншим категоріям і групам Харківської області та міста Харкова про визнання недійсним договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст".

"Засідання, призначене на 10 жовтня, не відбулося. На коли перенесли - ми не знаємо. Чому - теж", - сказали кореспонденту агентства "Інтерфакс - Україна" в Обласному комітеті допомоги та сприяння інвалідам ВВВ.

Співрозмовник агентства повідомив також, що справу передали на розгляд іншому судді, але кому саме - уточнювати відмовився.

Облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та міста Харкова звернувся до Господарського суду Києва з позовом про визнання недійсними протоколу конкурсної комісії, рішення про затвердження результатів конкурсу з продажу об'єкта спільної власності та договору купівлі-продажу стадіону "Металіст".

Відповідачами виступають ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" і Харківська облрада.

У постанові судді Т.Васильченка від 24 вересня, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено, що суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду і призначив перше засідання у справі на 10 жовтня.

Іншою постановою судді Т.Васильченка від 24 вересня, також опублікованому в Єдиному держреєстрі судових рішень, визначені заходи до забезпечення позову шляхом заборони ТОВ "СК "Стадіон Металіст" і Харківській облраді вчиняти дії, пов'язані з виконанням умов договору купівлі-продажу за конкурсом єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Згідно з цією ж постановою Реєстраційної службі Харківського міського управління юстиції забороняється скоювати дії, пов'язані з державною реєстрацією прав на єдиний майновий комплекс КП "ОСК "Металіст" за ТОВ "СК "Стадіон Металіст" на підставі договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Як повідомлялося, 27 серпня конкурсна комісія Харківської облради визначила переможця конкурсу з продажу стадіону "Металіст" = єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала ціну 674 млн 522 тис. грн, з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує початкову ціну.

ТОВ "СК "Стадіон Металіст" входить до структури футбольного клубу "Металіст", що належить голові наглядової ради ГК"СЕПЕК" Сергію Курченку.

30 серпня відбулися підписання договору купівлі-продажу, відповідно до якого гроші за стадіон мають надійти протягом місяця з дня підписання договору. Вся сума за винятком ПДВ ( 122 млн грн) залишається в обласному бюджеті.

19 вересня Харківська облрада на позачерговій сесії розподілила ці кошти, спрямувавши їх на будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену (для введення в експлуатацію станції "Проспект Перемоги") у вигляді субвенції міському бюджету Харкова (400 млн грн), а також виконання робіт із реабілітації, пов'язаних з реконструкцією будівлі обласного комунального закладу Харківського історичного музею (220 млн грн) та реконструкцію будівлі Харківської обласної філармонії (140 млн 101,6 тис. грн.)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА