14:42 11.03.2021

Голова Харківської облради виступає за аудит майна ФК "Металіст" і передачу у власність міста

3 хв читати
Голова Харківської облради виступає за аудит майна ФК "Металіст" і передачу у власність міста

Майно футбольного клубу "Металіст" має пройти процедуру аудиту та бути передано у комунальну власність Харкова, вважає голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

"Перше: ми маємо провести аудит всієї власності "Металіста", яке перебуває у підпорядкуванні області. Друге: після проведення аудиту ми все це майно маємо передати місту Харкову, оскільки саме його нинішнє керівництво в особі (секретаря міськради - ІФ) Ігоря Терехова взяло на себе зобов'язання разом із (бізнесменом, екс-власником ФК "Металіст" - ІФ) Олександром Ярославським відродити гордість міста та області - футбольний клуб "Металіст". Вважаю, що це буде правильним кроком", - сказав Товмасян, виступаючи на сесії облради у четвер.

Позицію Товмасяна підтримали його заступники Андрій Малиш ("ОПЗЖ") і Альберт Кононенко ("Блок Кернеса - Успішний Харків").

Оскільки всі троє виступали у розділі "Різне", жодних рішень з цього питання депутатський корпус не ухвалював.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб "Металіст" повертається з власності опального українського бізнесмена Сергія Курченка у держвласність. Він уточнив, що йдеться про спецконфіскації майнових прав ФК "Металіст" на суму $200 млн.

9 січня 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю "5 каналу" повідомив, що конфіскація ФК "Металіст" (Харків) перебуває на фінальній стадії.

18 січня 2018 року голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична виступила за передачу майна ПАТ "ФК "Металіст" після закінчення процедури спецконфіскації в спільну власність територіальних громад області.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена" були віднесені до сфери управління облдержадміністрації.

На початку січня 2020 року приміщення на стадіоні "Металіст" у Харкові і тренувальна база однойменної футбольної команди в селищі Високому, конфісковані у Сергія Курченка, були зареєстровані в Державному реєстрі нерухомого майна. Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що всі ці активи буде передано в управління нового державного підприємства.

У лютому Кучер підписав розпорядження про створення державного підприємства "Харків-Арена".

Як зазначено в статуті, "Харків-Арена" - державне унітарне підприємство, яке діє як державне комерційне підприємство. Воно не може бути засновником іншої юридичної особи. Підприємство діє на засадах повної господарської самостійності та самоокупності, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов'язань.

"Діяльність підприємства спрямована на організацію та проведення спортивних, фізкультурно-оздоровчих і культурно-масових заходів, надання послуг, пов'язаних із фізкультурно-оздоровчою та спортивними сферами, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою і спортом", - йдеться в статуті ДП "Харків-Арена".

Предметом діяльності підприємства є організація діяльності спортивних клубів, надання послуг бронювання і пов'язаних із туристичними послугами, забезпечення функціонування спортивних споруд, організація та проведення спортивних змагань різного рівня, створення умов для забезпечення навчально-тренувального процесу спортсменів, організація і проведення спортивних, культурно-масових і концертно-видовищних заходів, проведення торговельних ярмарків, журналістська та піар-діяльність тощо. Статутний капітал становить 1 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА