16:31 30.10.2013

Польська PERN "Przyjazn" заблокувала проект продовження нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька

2 хв читати

Компанія PERN "Przyjazn" (Польща) на зборах акціонерів Sarmatia Sp. z o.o. 29 жовтня заблокувала прийняття всіх рішень, необхідних для подальшої роботи з продовження нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька (Польща).

Як повідомила прес-служба Sarmatia, зокрема, PERN Przyjazn проголосувала проти продовження підготовки проекту будівництва, проти затвердження плану роботи та фінансового плану Sarmatia на наступний рік, а також проти збільшення статутного капіталу товариства.

Згідно з регламентом Sarmatiа, для ухвалення будь-якого рішення потрібен консенсус акціонерів.

Як повідомлялося, "Укртранснафта" і PERN "Przyjazn" у 2004 році створили підприємство Sarmatia Sp. z o.o. (Польща) для будівництва ділянки магістрального нафтопроводу Броди-Плоцьк протяжністю близько 490 км.

Пізніше до складу учасників увійшли азербайджанська Socar, грузинська GOGS і литовська Klaipedos Nafta, унаслідок чого його статутний капітал було збільшено з 2 до 9 млн польських злотих. Частки всіх сторін становили по 24,75%, за винятком Klaipedos Nafta, що стала власником 1%.

У жовтні 2007 року Україна, Польща, Азербайджан, Грузія і Литва уклали угоду про будівництво ділянки нафтопроводу Броди-Плоцьк-Гданськ. Проект може бути частково профінансований з боку Європейського Союзу.

Нафтопровід Одеса-Броди завдовжки 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал (МНТ) "Південний" (Одеська обл. ) і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" у районі Бродів (Львівська обл.), було введено в експлуатацію в 2001 році. Спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, а потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку термінала "Південний"). У 2011 році нафтопровід використовувався для аверсного транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Евакуйовано вже понад 2,5 тис. осіб із населених пунктів на півночі Харківщини, які постійно обстрілюють, - Синєгубов

"Сіра зона" на півночі Харківщини не збільшилася, відбуваються активні бої - Синєгубов

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА