17:50 31.10.2013

Група компаній "Епіцентр" придбала мережу будгіпермаркетів "Нова Лінія"

2 хв читати

Компанія Dragon Capital Investments Limited продала контрольний пакет акцій великої мережі будівельно-господарських гіпермаркетів формату ПрАТ "Нова Лінія" венчурному фонду "Оферент", що входить до групи компаній "Епіцентр". Ця група є найбільшим гравцем ринку з однойменною мережею гіпермаркетів.

Як йдеться в повідомленні інвестиційної компанії "Драгон Капітал" у четвер, сторони не коментують умови операції, посилаючись на конфіденційність.

Продавець уточнює, що на позачергових зборах акціонерів ПрАТ "Нова Лінія" було ухвалено рішення про зміну членів наглядової ради компанії, а також затверджено в новій редакції статут і внутрішні положення компанії.

Крім того, з 1 листопада 2013 року виконання обов'язків генерального директора компанії замість Баранова Є.М. розпочав Борис Артарі-Колумб, який донедавна обіймав посаду регіонального директора ТОВ "Епіцентр К", йдеться в повідомленні.

"Ми задоволені результатом своєї інвестиції в "Нову Лінію". На цьому етапі ми дійшли висновку, що подальше зростання і розвиток компанії будуть найбільш ефективними в руках стратегічного інвестора", - наведено в документі коментар управляючого директора "Драгон Капітал" Томаша Фіали.

За словами представника покупця Юрія Симоненка, для групи компаній "Епіцентр" придбання "Нової Лінії" - наступний виток стратегічного розвитку бізнесу. "Ми впевнені, що це зміцнить провідні позиції групи "Епіцентр" на ринку DIY-рітейлу, надасть можливість посилитися в новому форматі", - сказав він.

"Нова Лінія " - перша всеукраїнська мережа гіпермаркетів формату DIY і Home Improvement. Перший гіпермаркет було відкрито в Києві в 2001 році, на сьогодні це вже 16 гіпермаркетів по всій Україні із загальною торговою площею понад 230 тис. кв. м.

Інвесткомпанія "Драгон Капітал" стала співвласником "Нової лінії" у 2002 році, а в 2004 році до складу акціонерів увійшла інвесткомпанія East Capital (Швеція).

Чистий дохід ПАТ "Нова лінія" за підсумками 2012 року знизився на 7,2% - до 2,53 млрд грн, а чистий збиток збільшився вдвічі - до 32,4 млн грн. Роком раніше чистий дохід рітейлера знизився на 1,2% , а чистий збиток скоротився в 5,5 разу.

Група "Епіцентр" з 2003 року розвиває мережу однойменних будівельно-господарських гіпермаркетів в Україні, належить народному депутату від Партії регіонів Олександру Герезі та його дружині секретарю Київради Галині Герезі.

Головна компанія групи "Епіцентр К" у 2012 році збільшила товарообіг на 20% - до 17 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА