09:57 05.11.2013

Держінвестпроект має намір у грудні обрати постачальника рухомого складу для "Повітряного експреса"

2 хв читати

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) планує в грудні поточного року обрати постачальника рухомого складу для залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль", повідомив голова відомства Владислав Каськів.

"Ми очікуємо, що цю інформацію буде оголошено на початку грудня", - сказав він журналістам під час V Міжнародної конференції з розвитку автомобільної індустрії України "AutoPROm 2013".

За словами В.Каськіва, Держінвестпроект докладе всіх зусиль для того, щоб постачальником рухомого складу став український виробник - Крюківський вагонобудівний завод.

В.Каськів також зазначив, що розрахунковий термін будівництва за цим проектом становить 18 місяців, і його може бути скориговано в бік скорочення або несуттєвого збільшення з урахуванням відсутності в України досвіду співпраці з китайською компанією.

Як повідомлялося, Експортно-імпортний банк Китаю 19 червня відкрив фінансування національного проекту "Повітряний експрес".

Кредитною угодою також визначено генерального підрядника з китайської сторони - Китайську державну компанію машинної індустрії та комплексних підрядів (СМСЕС).

Контроль за використанням кредитних коштів здійснюватиме Держінвестпроект та Експортно-імпортний банк Китаю.

Національний проект "Повітряний експрес" передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Загальна сума кредиту становить $372 млн. Кредит виділятимуть двома траншами. Перший транш у розмірі $52 млн буде спрямовано на проектні та підготовчі роботи. Другий - $320 млн - забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об'єктів.

Президент України Віктор Янукович у березні 2012 року оновив перелік національних проектів та розширив повноваження Держінвестпроекту, а також розширив національний проект "Повітряний експрес" до кількох стратегічних інфраструктурних проектів: будівництво залізничного пасажирського сполучення Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль", будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва від Столичного шосе до автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Київ-Бориспіль, будівництво дороги від Подільського мостового переходу через Дніпро до просп. Ватутіна з транспортною розв'язкою на перетині урочища Горбачиха з Подільським мостовим переходом через Дніпро у столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА