18:27 13.11.2013

Міндоходів направило запит відомим артистам на інформацію про сплату ними податків із зарубіжних гастролей - джерело

1 хв читати

Міністерство доходів і зборів розпочинає перевірки громадян України, які працюють за контрактами за кордоном, зокрема відомих артистів і спортсменів, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у відомстві.

"Мета - перевірити, чи всі отримані від зарубіжної діяльності доходи задекларовано, й чи сплачено з них податки в Україні", - сказав співрозмовник агентства.

Як стверджує джерело, відповідні запити вже направлено таким відомим естрадним виконавцям і спортсменам, як Ані Лорак, Таїсія Повалій, Ёлка, Святослав Вакарчук, Віра Брежнєва-Кіперман, Андрій Воронін.

Як повідомлялося, минулого тижня міграційна служба РФ звинуватила музикантів українського гурту "Океан Ельзи", лідером якої є С.Вакарчук, і організаторів їхнього концерту за порушення міграційного законодавства. За даними російського відомства, музиканти не оформили дозвільних документів на провадження трудової діяльності на території РФ.

Пізніше група повідомила, що проблему було врегульовано, проте цей випадок активно обговорювався в ЗМІ, зокрема, порушувалося питання отримання гонорарів і сплати податків українськими артистами за зарубіжні виступи й іноземними артистами - за концерти в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА