15:06 19.11.2013

Українська IT-індустрія в I півріччі отримала пільги на суму понад 50 млн грн - Міндоходів

1 хв читати
Українська IT-індустрія в I півріччі отримала пільги на суму понад 50 млн грн - Міндоходів

Пільгами для IT-індустрії в січні-червні 2013 року скористалися понад 570 платників податків, державний бюджет недоотримав через надання пільг 50 млн грн, повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко

"У цьому питанні, звичайно, не можна підходити з погляду того, скільки втратив бюджет. Я вважаю, що в цьому разі ми не втрачаємо, а набуваємо, тому що потенціал нашої країни в ІТ-сфері досить великій. І якщо нині бюджет недоотримав від наданих пільг 50 млн грн, то завтра, я переконаний, ці втрати компенсуються з лишком за рахунок розвитку цієї галузі", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, закон про податкові пільги для IТ-сектора терміном на десять років було ухвалено в липні 2012 року. Згідно з ним, із 1 січня 2013 року ставка податку на прибуток для IТ-індустрії встановлюється розміром 5%. Крім того, розроблення програмного продукту звільняється від сплати податку на додану вартість.

Спочатку законопроект передбачав також зниження до 5% розміру податку на доходи фізичних осіб, проте в ухваленому законі цю норму було вилучено за пропозицією президента країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА