17:46 20.11.2013

Звірку майна здійснили понад 358 тис. власників нерухомості

2 хв читати
Звірку майна здійснили понад 358 тис. власників нерухомості

Територіальні органи Міністерства доходів і зборів України відправили майже 678 тис. запрошень власникам житлової нерухомості на звірку кількості об'єктів житлової нерухомості та розмірів їхньої житлової площі, при цьому понад 358 тис. запрошених осіб таку звірку вже виконали.

Громадяни не лише перевіряли відповідність своїх даних, зазначених у документах про право власності, з наявною в базі даних Міндоходів інформацією, а й визначали "пільгові" розміри майна", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

У Міндоходів впевнені, що такі попередні розрахунки нададуть можливість уникнути певних непорозумінь у 2014 році, коли настане час сплати нарахованих сум податку.

"Провести звірку громадяни можуть за власним бажанням аж до 31 грудня 2013 року. Якщо звірку не буде проведено, то податок нараховуватимуть згідно з інформацією Міндоходів", - наголошують у відомстві.

З 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, що перебувала у власності як фізичних, так і юридичних осіб (зокрема і нерезидентів), обкладається податком.

Згідно із законодавством, власники пільг зі сплати податку на нерухомість, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир - 120 кв. м, будинків - 250 кв. м, квартир і будинків - 370 кв. м.

Верховна Рада 4 липня поточного року звільнила фізосіб від сплати у 2013 році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, унаслідок браку на той момент часу на формування і неготовності реєстру його платників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА