09:21 04.12.2013

Санкції проти Януковича зможуть запобігти кровопролиттю в Україні і домогтися звільнення Тимошенко, вважає голова Freedom House

2 хв читати

Голова американської правозахисної організації Freedom House Девід Кремер закликав запровадити адресні санкції проти президента України Віктора Януковича та членів його сім'ї.

"Януковича ніколи не цікавила інтеграція його країни в євроатлантичні інститути, якщо це не принесе йому особистої вигоди", - заявив Д. Кремер, якого цитує радіостанція "Голос Америки".

Глава Freedom House нагадує, що цього тижня в Києві відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн ОБСЄ.

"Міністрам закордонних справ європейських країн слід було б наслідувати приклад держсекретаря США Джона Керрі, який справедливо вирішив не приїжджати на цю нараду", - зазначив Д. Кремер.

"Представники західних країн, які приїжджають до Києва, мають замість офіційних зустрічей вийти на вулиці на знак солідарності з демонстрантами. Їм також варто було б дати зрозуміти, що застосування сили проти протестувальників - а влада жорстко розігнали кілька демонстрацій минулими вихідними - позбавить країну можливості в майбутньому укладати будь-які угоди з Європою, доки Янукович залишається президентом", - наголосив правозахисник.

На його думку, застосування сили "має також спричинити за собою адресні санкції в дусі "закону Магнітського", який США ухвалили, щоб притягнути до відповідальності російських чиновників, що брали участь у серйозних порушеннях прав людини".

"Адресні санкції проти українських чиновників, зокрема Януковича та його синів, можливо, є єдиним способом запобігти подальшому кровопролиттю, домогтися звільнення Юлії Тимошенко та скасування закону, що позбавляє боксера Віталія Кличка права балотуватися в президенти, а також знову дати Україні надію на інтеграцію з Заходом", - зазначив Д.Кремер .

"Такі заходи також стали б величезною моральною підтримкою для сотень тисяч українців, які протестують проти другої за десять років спроби Януковича викрасти у України майбутнє", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА