13:05 04.12.2013

Засуджених у Казахстані працівників "Укрспецекспорту" привезуть в українську в'язницю, одному з них зменшили термін

2 хв читати

Колишні працівники державного підприємства "Укрспецекспорт" Олександр Школяренко та Олександр Хрульов, засуджені до тюремного ув’язнення в Казахстані, відбуватимуть терміни на батьківщині, пише "Комсомольская правда в Украине" в середу.

У Міністерстві юстиції виданню повідомили, що такої домовленості з казахстанською владою було досягнуто під час нещодавніх переговорів.

Як повідомляє видання, нині О.Школяренко та О.Хрульов усе ще перебувають у казахстанській в'язниці, але незабаром будуть конвойовані на батьківщину. Одному із засуджених скоротили термін ув'язнення на півроку.

Як повідомлялося, О.Школяренка та О.Хрульова заарештували в аеропорту Астани 26 січня за давання хабара екс-начальнику Головного управління озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майору Алмазу Асенову розміром $200 тис. за сприяння в реалізації експортних контрактів і ремонту авіаційної техніки, зокрема літака Ан-72 прикордонної служби Комітету нацбезпеки.

Зазначений літак зазнав аварії на підльоті до Шимкента 25 грудня минулого року. На борту літака перебували 27 людей, зокрема в. о. директора Прикордонслужби Турганбек Стамбеков і керівники підрозділів регіонального прикордонного управління "Онтустік". Усі вони загинули.

У липні 2013 року О.Школяренка та О.Хрульова було визнано винними за ч. 5 ст. 312 (давання хабара в особливо великому розмірі), за що отримали по шість років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна. У вересні Казахстанська апеляційна колегія залишила вирок без змін.

"Укрспецекспорт" після оголошення вироку казахстанського суду озвучував наміри вжити заходів у рамках чинного українського та міжнародного законодавства для повернення засуджених у Казахстані працівників в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА