15:56 09.12.2013

Внутрішні війська стоять на підходах до Майдану та Хрещатика й не заважають пішоходам

2 хв читати

Станом на 15.35 на майдані Незалежності в районі готелю "Козацький" стоять два порожні ЗІЛи внутрішніх військ, біля них вишикувалися 30 бійців в обмундируванні та зі щитами, проте ніяких активних дій вони не роблять, проходу пішоходів вони не заважають.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля Хрещатика з боку Європейської площі стоять дві військові вантажівки та два мікроавтобуси типу "ПАЗ", біля них вишикувалися близько 60 бійців внутрішніх військ, вище Європейської площі на вул. Грушевського вишикувалися також близько 60 бійців внутрішніх військ. Біля них стоять два великі автобуси, одна військова вантажівка та два автобуси типу "ПАЗ".

Ситуація в усіх трьох точках спокійна, військовослужбовці внутрішніх військ не роблять якихось активних дій і проходу пішоходів не перешкоджають.

Протестувальники мирно ведуть дискусії з військовослужбовками щодо присяги та злочинних наказів.

Протестувальники також перекрили щонайменше два виходи з підземного приміщення під майданом Незалежності - бочки й дошки доповнені снігом на сходах.

Правоохоронці також перекрили кордоном вулицю Хрещатик - біля ЦУМу: ситуація спокійна.

Барикада біля Будинку офіцерів також дублюється міліцейськими автобусами: близько 60 бійців внутрішніх військ зі щитами розділяють мітингувальників проти влади від пропрезидентського пікету. З обох боків у цьому місці - до 200 цивільних.

Кордони міліції та внутрішніх військ у цьому районі також перекривають вхід на вулицю Липську (з боку вулиці Інститутської) та вулицю Грушевського - нижче перехрестя з Липською, закриваючи підхід до Верховної Ради й Кабміну.

Біля Верховної Ради триває мітинг Партії регіонів: виступи активістів і музику там слухають до трьох тисяч громадян.

Мітингувальники з барикад біля Будинку офіцерів і від Верховної Ради час від часу прогулюються до місця зборів опонентів, щоб сфотографуватися, але сутичок наразі не спостерігалося. Близько 15.00 кілька учасниць мітингу Партії регіонів спробували провести дискусію з мітингувальниками біля барикад, але все скінчилося спільним скандуванням "Схід і Захід разом!".

Молодь обабіч барикад грає у футбол, щоб зігрітися: проєвропейські мітингувальники грають м'ячем, пропрезидентські - порожніми пластиковими пляшками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА