18:24 19.12.2013

Інфраструктура та потяги для "Повітряного експреса" до 2016 р. будуть готові - Каськів

2 хв читати

Інфраструктура для залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль" буде готова до 2016 року, також буде закуплено рухомий склад.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів, коментуючи положення постанови Кабінету міністрів України №888.

"Ми вже фізично в процесі будівництва - "Укрзалізниця" вже перекладає мережі, створено будівельний майданчик. Нам вдалося здобути велику перемогу - вмовити наших китайських партнерів у необхідності використання українського рухомого складу", - сказав він.

За словами В.Каськіва, виробництво потягів для "Повітряного експреса" розпочнеться найближчим часом.

"Ми однозначно встигнемо, календарні графіки виконаємо, я не бачу загроз для цього", - резюмував голова Держінвестпроекту.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою №888 зобов'язав Держінвестпроект у 2013-2015 рр. придбати до п'яти електропоїздів пасажиромісткістю до 500 місць для залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Крім того, згідно з постановою, Держінвестпроект зобов'язаний у 2013-2016 рр. забезпечити будівництво нової електрифікованої вітки залізничної колії від місця відгалуження на ділянці станція "Дарниця" - станція "Бориспіль" до термінала D аеропорту на насипі з облаштуванням естакади в місцях перетину наявних колій, мостового переходу в місце перетину наявної автодороги Київ-Харків, а також системи стримувальних бар'єрів на залізничному переїзді в районі Малої Олександрівки.

Окрім цього, Держінвестпроект має забезпечити до 2016 року будівництво залізничного термінала загальною площею до 30 тис. кв. метрів із закритою перехідною пішохідною галереєю до термінала D зі здійсненням заходів електромагнітного захисту та створенням логістичних умов для перевезення пасажирів до терміналів В і F аеропорту.

Раніше повідомлялося, що Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.) виробить рухомий склад для залізничного сполучення повідомлення між Києвом і аеропортом "Бориспіль", що закріплено угодою, підписаною з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів (СMСЕС) 5 грудня 2013 року. Закупівлю матеріалів і комплектуючих, необхідних для виготовлення моторного рухомого складу, планується здійснювати і українського, і китайського виробництва, зокрема електричних, дизельних і швидкісних електричних моторвагонних потягів.

Експортно-імпортний банк Китаю 19 червня 2013 року відкрив фінансування національного проекту "Повітряний експрес". Кредитна угода також визначає генерального підрядника з китайської сторони - СMСЕС. Контроль за використанням кредитних коштів здійснюватимуть Держінвестпроект і Ексімбанк Китаю.

Нацпроект "Повітряний експрес" передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" і аеропортом "Бориспіль".

Загальна сума кредиту становить $372 млн. Кредит надаватиметься двома траншами. Перший - $52 млн - буде спрямовано на проектні та підготовчі роботи, другий - $320 млн - забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об'єктів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА