17:36 23.12.2013

ДАІ Києва нагадує про відповідальність за блокування проїзду вулицями в "урядовому кварталі"

2 хв читати

Державтоінспекція Києва попереджає про кримінальну й адміністративну відповідальність за блокування транспортних магістралей у зв'язку з закликами до українців виїхати автомобілями 26 грудня до "урядового кварталу".

"У деяких ЗМІ з'явилися заклики до громадян України найближчим часом виїхати транспортними засобами в "урядовий квартал" (вулиці Банкова, Грушевського, Інститутська, Круглоуніверситетська, Лютеранська, Шовковична). Масовий виїзд до центральної частини міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі й може паралізувати подальший рух усього транспорту", - сказав заступник начальника УДАІ в Києві Ігор Опанасенко на брифінгу в понеділок.

Він наголосив, що в ДАІ звертають увагу тих, хто робить такі заклики, а також водіїв на те, що за порушення вимог п. 32.1 Правил дорожнього руху передбачається відповідальність за ст. 125 Кодексу про адмінпорушення. Йдеться про те, що без узгодження з ДАІ забороняється рух колон у складі понад п’яти транспортних засобів.

"Нагадуємо, що блокування транспортних комунікацій, відповідно до статті 279 Кримінального кодексу, передбачає кримінальну відповідальність", - наголосив І.Опанасенко.

Днями координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook про те, що активісти Майдану розпочинають нову акцію - "Автоколапс". За його інформацією, в четвер, 26 грудня, на 8.00 автомобілісти під'їжджають до "урядового кварталу" (вулиці Банкова, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Лютеранська, Круглоуніверситетська) і перебуватимуть там до 18.00. "У разі перешкоджання зупиненню в "урядовому кварталі" працівниками ДАІ розвертаємося, доїжджаємо до найближчого перехрестя і повертаємося назад, здійснюючи таким чином кільцевий рух", - пояснив О.Данилюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА