16:17 26.12.2013

Україна готова розпочати постачання РН "Зеніт" для нових космічних програм РФ після вирішення питання ціноутворення - голова ДКАУ

2 хв читати

Україна готова постачати Російській Федерації ракети-носії (РН) "Зеніт" для нових російських космічних програм, однак для цього необхідно завершити спільне відпрацювання питання ціноутворення ринкової вартості РН, повідомив голова ДКАУ Юрій Алексєєв.

Коментуючи на прес-конференції в Києві в четвер нещодавні публікації низки російських ЗМІ про нібито відмову РФ від українських РН "Зеніт", зокрема в рамках міжнародного проекту з комерційного запуску американських супутників зв'язку з морського космодрому Sea Launch у Тихому океані, голова ДКАУ наголосив: "Ніхто ні від чого не відмовлявся".

За словами Ю.Алексєєва, ці публікації могли з'явитися на тлі розпочатого російською і українською сторонами відпрацювання питання ціноутворення ринкової вартості РН "Зеніт", що може бути використана в перспективі у кількох нових російських космічних програмах.

Як пояснив голова ДКАУ, на сьогоднішній день розроблена ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) РН "Зеніт" за своїми характеристиками залишається неперевершеною у своєму класі. "За технічною оснащеністю, з інженерної думки, ніхто РН "Зеніт" не перевершив", - сказав він.

Водночас, уточнив Ю.Алексєєв, "є питання ціноутворення: 70% комплектуючих ми отримуємо з РФ... Двигун робиться в Хімках (Московська обл.), системи управління - в Москві".

Як повідомив голова ДКАУ, наразі російська і українська сторони вивчають питання ціноутворення ринкової вартості РН "Зеніт". "Остаточно питання не закрите", - зазначив він.

Як уточнив Ю.Алексєєв, питання постачань Україною РН "Зеніт" для нових російських космічних програм не слід пов'язувати з проектом Sea Launch.

"Наразі ракета для запланованого на квітень 2014 року запуску в рамках Sea Launch стоїть на вантаженні (на"Південмаші" - ІФ)", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА