17:11 26.12.2013

Питання створення Україною нового ОТРК залишається відкритим - голова ДКАУ

2 хв читати

Питання створення Україною нового оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) - БФРК "Сапсан" залишається відкритим, ракетно-космічна галузь продовжує роботи за програмою, повідомив голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Юрій Алексєєв.

На прес-конференції в четвер у Києві голова ДКАУ наголосив, що рішення про закриття державної цільової оборонної програми створення нового ОТРК має ухвалювати президент і РНБО України.

"Питання "Сапсана" не закрито. Має бути рішення президента і РНБО України. Заяви військових я не сприймаю", - сказав Ю.Алексєєв.

"Я звернувся до Верховного головнокомандувача (президент України - ІФ). Поки що роботи (за програмою - ІФ) тривають. Тему не закрито", - повідомив голова ДКАУ. Державну цільову оборонну програму зі створення нового українського ОТРК - багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) "Сапсан" уряд України ухвалив у листопаді 2011 року. Обсяг держфінансування програми до 2020 року становить 6,6 млрд грн.

У серпні керівництво Міноборони України заявило, що відмовилося від реалізації програми.

Як заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, як альтернатива БФРК "Сапсан" розглядається, за його словами, ракетний комплекс розробки ДККБ "Луч", що вже показав гарні результати за підсумками попередніх випробувань.

Як повідомив глава військового відомства, Міноборони вже дало свій негативний висновок щодо "Сапсану" і очікує остаточного рішення РНБО України.

БФРК "Сапсан" має об'єднати в собі властивості тактичних і оперативно-тактичних ракетних комплексів, а також ракетних систем залпового вогню.

Заявлена розробником - ДКБ "Південне" (КБП, Дніпропетровськ) дальність ураження ракет комплексу - до 280 км. Ескізний проект БФРК було затверджено в 2009 році. Прийняття комплексу на озброєння ЗС України, згідно з раніше озвученими МО України планами, заплановане на 2016 рік.

З огляду на те, що замовник і розробник так і не оформив угоду про початок етапу технічного проектування БФРК, у ракетно-космічної галузі викликав подив докір військових у відсутності конструкторської документації та дослідного зразка виробу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА