15:03 27.12.2013

"Укрспецекспорт" не коментує повідомлень ЗМІ про повернення в Україну третьої партії БТР-4, відправленої до Іраку на початку року

2 хв читати

У держкомпанії "Укрспецекспорт" не підтверджують, але і не спростовують повідомлення ЗМІ про те, що відвантажена до Іраку в лютому за підсумками приймання іракським замовником третя партія нових українських БТР-4 у складі 40 машин повертається в Україну.

"Наразі ми не коментуємо цих повідомлень. Інформація перевіряється", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в прес-службі держкомпанії.

Водночас джерело агентства в оборонному секторі, коментуючи цю інформацію, сказало: "Достовірність інформації може бути визначено протягом тижня".

За його словами, у разі, якщо техніка дійсно прибуде в Україну, то відповідно до експлуатаційної документації за контрактом їй буде надано необхідне технічне обслуговування".

У п'ятницю деякі українські ЗМІ з посиланням на представника судновласника судна, яке мало доставити іракському замовнику чергову партію БТР-4 у складі 40 машин, повідомили, що корабель із військовою технікою повертається в Україну після декількох місяців простою в Персидській затоці у зв'язку з небажанням замовника приймати техніку через начебто виявлені у корпусах БТР тріщини.

У 2009 році Україна уклала масштабний контракт обсягом понад $550 млн на постачання військової техніки, зокрема шести багатоцільових Ан-32 і 420 од. БТР-4, до Іраку. Основними виконавцями контракту виступають ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) і Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова (ХКБМ), а також ДП "Антонов" (Київ), що входять до складу держконцерну "Укроборонпром".

Постачання авіатехніки замовнику завершено в 2012 році.

Україна розпочала постачання бронетехніки навесні 2011 року. Замовнику передано загалом 128 од. БТР-4, зокрема 40 машин, відвантажених іракській стороні в лютому за підсумками технічного приймання бронетехніки в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА