17:23 27.12.2013

Керівництво ФПУ не продовжуватиме договір оренди Будинку профспілок з організаторами акцій на Майдані

3 хв читати

Федерація профспілок України (ФПУ) не має наміру продовжувати договір оренди будівлі Будинку профспілок з організаторами акцій на Майдані Незалежності, заявив голова ФПУ Юрій Кулик.

"25-го числа закінчився термін договору, ми його припинили і продовжувати не будемо. Ми таке рішення ухвалили, дали таку команду нашому господарському управлінню і комбінату харчування про те, щоб ці договори не продовжували", - заявив Ю.Кулик в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Розумієте, коли незаконно вриваються в твоє приміщення, ставлять умови... В усній формі деякими представниками опозиції було сказано: якщо ви не підпишете, то вам мало не здасться, ми вас винесемо взагалі звідси. Це був не діалог, це несерйозно, це неконструктивно абсолютно, тому що незаконно увірвалися в будівлю і ще диктують нам свої умови. Це просто безпрецедентна річ", - наголосив він.

При цьому глава ФПУ спростував інформацію про те, що організатори акцій уклали договір оренди з Жовтневим палацом на вул. Інститутській у Києві. "Щоб ви знали, сьогодні говорять про те, що Жовтневий палац уклав договір з ними, і що вони перебувають там на законних підставах. Але такого договору немає - я відповідально заявляю - і вони мають звільнити його. Жовтневий палац зазнав збитків вже на 1,5 млн грн, наш комбінат харчування (Будинку профспілок - ІФ) - на 100 тис грн, господарське управління ФПУ - на кілька сотень тисяч грн. Це великі фінансові втрати, я не знаю, як їх будуть компенсувати", - наголосив він.

За словами Ю.Кулика, ФПУ запропонувала звільнити приміщення Будинку профспілок після завершення дії договору оренди. "Ми попросили, але не наказали, до 30 -го числа звільнити приміщення для того, щоб провести тут дезактивацію, санітарну обробку", - пояснив він.

Водночас організатори акції публічно заявили, що "не мають наміру виселятися і навіть планують проводити тут новорічні якісь заходи", - наголосив він.

За його словами, керівництво ФПУ звернулося до правоохоронних органів з приводу звільнення будівлі Будинку профспілок та Жовтневого палацу. "Коли відбулося незаконне захоплення Жовтневого палацу, мій перший заступник звернувся за моїм дорученням з листом до прокуратури Києва, в якому ми попросили про втручання", - сказав Ю.Кулик.

При цьому він дав ствердну відповідь на запитання про те, чи йшлося в листі про Будинок профспілок, але відмовився відповісти, коли і яким чином відбуватиметься звільнення цих двох будівель від учасників акцій. "Це вже справа не наша - ми ж не воєнізована, не правоохоронна структура, цим мають займатися компетентні органи, які вирішуватимуть ці всі питання. Наскільки мені відомо, такі рішення є", - зазначив голова ФПУ.

За його словами, ФПУ не має наміру звертатися до суду з цього приводу. "Ні , нікуди ми звертатися більше не будемо. Всім все вже сказано, ми таке рішення самі прийняли", - наголосив голова ФПУ.

Водночас він не виключив, що після 7 січня в Будинок профспілок буде дозволено доступ для членів профспілок. "Ми завжди були поза політикою, абсолютно. На сьогодні це йдуть політичні речі", - заявив Ю.Кулик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА