11:05 17.01.2014

Обов'язковий продаж стартових пакетів за паспортами обмежить доступність послуг мобільного зв'язку - "МТС Україна"

2 хв читати
Обов'язковий продаж стартових пакетів за паспортами обмежить доступність послуг мобільного зв'язку - "МТС Україна"

Обов'язковий продаж стартових пакетів за паспортами обмежить доступність послуг мобільного зв'язку, вважають у прес-службі оператора мобільного зв'язку ПрАТ "МТС Україна".

У компанії агентству "Інтерфакс-Україна" сказали, що на сьогодні переважна більшість абонентів (близько 90%) є абонентами передоплаченого зв'язку, відповідно, вони не укладають договорів з операторами.

"Уся наша система продажу й обслуговування абонентів організована з урахуванням такої структури попиту. Поки що ми не мали часу детально проаналізувати зміст законопроекту, але вже зараз виникає багато запитань. Зокрема, як обслуговувати населення сіл і невеликих населених пунктів, де немає операторських магазинів? Обов'язковий продаж стартових пакетів за паспортами обмежує доступність послуг, за якими, наприклад, сільським жителям доведеться їхати до міста. І навіть у місті стартовий пакет буде купити не так просто, як сьогодні. Операторам доведеться повністю перебудовувати систему продажу, яка складалася на ринку роками. Це потребуватиме часу й додаткових витрат", - зазначають у "МТС Україна".

Крім того, на думку компанії, навіть упровадження цієї норми не унеможливлює для охочих придбати пакет анонімно, обійшовши цю умову.

"Як свідчить досвід зарубіжних країн, скрізь, де використовується така система, існує і чорний ринок, де легко можна купити стартовий пакет за підробленими документах або на чуже ім'я. Просто коштує він дорожче", - констатують у компанії.

Як повідомлялося, в четвер ВР ухвалила законопроект про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян", які передбачають упровадження низки норм у різних сферах, зокрема й у сфері телекомунікацій. Зокрема, закон вводить поняття ідентифікаційної телекомунікаційної картки - засобу, який використовується для ідентифікації кінцевого обладнання абонента в мережі (SIM-картка, USIM-картка тощо). Надання телекомунікаційних послуг із використанням такої картки здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачів договору в порядку, передбаченому законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА