15:49 21.01.2014

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на березень

2 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на березень

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу на 11.00 12 березня.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. О.Пукача позбавлено звання генерал-лейтенанта.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок адвокат О.Пукача Георгій Демиденко зробив низку заяв, в яких наводилися підстави для того, щоб не розглядати апеляції. Зокрема, він вказав, що суд першої інстанції порушив таємницю нарадчої кімнати, було порушення державної таємниці під час розгляду справи, не було дотримано зобов'язань автоматичного розподілу справ між суддями.

Вийшовши з нарадчої кімнати, колегія суддів ухвалила рішення перенести слухання апеляції на 12 березня і за цей час здійснити службову перевірку за заявами, зробленими адвокатом О.Пукача. У перенесенні також зазначено, що протягом цього часу О.Пукач продовжить ознайомлення з матеріалами справи.

Коментуючи таке перенесення в судовому засіданні, представник інтересів потерпілої вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко наголосила, що вона шокована тим, що О.Пукачу надали ще час для ознайомлення з матеріалами.

За словами В.Теличенко, заяви, які були зроблені адвокатом О.Пукача, не можна розцінювати як підставу для нерозгляду апеляції.

"Тут йому ще раптом мало часу, і дають йому ще півтора місяця... А заяви в теорії робляться для того, щоб пояснити, що не можна розглядати апеляцію, тому що є якісь підстави, які перешкоджають цьому, а суд фактично використав ці заяви як привід для того, щоб відкласти розгляд", - сказала В.Теличенко.

Що стосується заяви адвоката О.Пукача про те, що начебто суд порушив таємницю нарадчої кімнати, то, за словами В.Теличенко, це стало відомо ще рік тому, і, отже, можна було написати заяву про злочин.

"Це не в заяві має бути оголошено, це не перешкоджає розгляду апеляції, це по ходу самої апеляції має бути розказано", - зазначила В.Теличенко.

Стосовно другої заяви про порушення законодавства про державну таємницю, на переконання В.Теличенко, необхідно було писати заяву до Служби безпеки України.

Розгляд апеляції на вирок 12 березня відбудеться в закритому режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА