15:03 03.02.2014

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" в Аденській затоці провів спільне тренування з есмінцем ВМС Південної Кореї "Чоу Юн"

2 хв читати

Фрегат Військово-Морських сил Збройних силу України "Гетьман Сагайдачний", що виконує від початку січня поточного року в Аденській затоці у складі національного контингенту завдання у рамках операції ЄС "Аталанта", на переході від порту Джибуті (Республіка Джибуті) до порту Салала (Султанат Оман) провів спільне тренування з есмінцем ВМС Південної Кореї "Чоу Юн".

Як повідомляє прес-центр командування ВМС ЗС України, мета тренування полягала у відпрацюванні взаємодії між кораблями України та Південної Кореї з підтримки безпеки на морі та захисту цивільного судноплавства, а також поглибленні співпраці між збройними силами двох країн.

Тренування розпочалося епізодом спільного плавання в ордері, після чого оглядова команда фрегата відпрацювала питання взаємодії з оглядовою партією есмінця "Чоу Юн". Під час виконання епізоду огляду підозрілого судна команди кораблів України та Південної Кореї по черзі провели спільні оглядові дії.

Спільне тренування в морі з кораблем ВМС Південної Кореї українські військові моряки провели вперше в історії національного флоту.

Як повідомлялося, національний контингент у складі екіпажу фрегата "Гетьман Сагайдачний", вертолітного загону і групи спеціального призначення (оглядової команди) у рамках операції ЄС "Аталанта" провів два патрулювання в коридорі безпеки та прибережних районах Сомалі в Аденській затоці.

Завдання операції полягають у запобіганні та протидії проявам піратства, захисті цивільних суден, що діють у рамках Всесвітньої продовольчої програми, а також у запобіганні та втручанні в спроби вчинення актів піратства або збройного пограбування, взаємодії з країнами, структурами та організаціями, які представлені в регіоні, для боротьби з актами піратства.

Нині український фрегат планово перебуває в порту Салала (Султанат Оман), де здійснюється робота з логістичного забезпечення, зокрема, поповнення запасів та обслуговування матеріальної частини корабля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА