12:05 08.02.2014

Молодь збирається в центрі Києва для розбирання барикад. Загони самооборони Майдану посилили свої позиції

2 хв читати
Молодь збирається в центрі Києва для розбирання барикад. Загони самооборони Майдану посилили свої позиції

Молодь збирається в центрі Києва, на території від площі Льва Толстого і до Бессарабської площі, з наміром розібрати барикади, зокрема, біля Київської міськдержадміністрації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в основному присутня молодь спортивної зовнішності.

Близько 200 молодих людей перебувають на вул. Вел. Васильківській (кол. вул. Червоноармійська) в районі Бессарабської площі, приблизно за 300 м від барикад біля КМДА.

Співробітників міліції не видно.

За інформацією "5 каналу", біля площі Льва Толстого зібралося більше ніж тисяча людей.

На Бессарабській площі, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", зібралося близько 300 осіб, які позиціонують себе як кияни. Вони збираються вже не вперше з наміром розібрати встановлені на Майдані барикади і звільнити захаращений, на їхню думку, центр столиці.

Наразі вони стоять біля центрального входу на Бессарабську площу. В руках тримають кілька прапорів, зокрема державні прапори України. Ніяких активних дій вони поки що не роблять.

Також є люди, одягнені у жилети, які носять працівники комунальних служб. Переважно зібралися молоді люди, є також жінки середнього віку.

Між тим на Майдані Незалежності загони самооборони оголосили мобілізацію. Кілька сотень людей вишикувалися в масках зі щитами та битками з зовнішньої сторони барикади на перехресті вул. Хрещатик і Б.Хмельницького біля ЦУМу. Вони перебувають там на випадок можливої спроби розбирання барикад. Крім того, велика кількість людей вишикувалася і на самих барикадах. Вони скандують "Слава Україні! Героям слава!", а в бік супротивників вигукують "Ганьба!".

Відстань між представниками двох сторін - близько 200 м.

Рух поки що не перекрито. Автотранспорт продовжує їздити Хрещатиком - вул.Б.Хмельницького.

Як відомо, у суботу планувалося проведення акції представників ініціативи "День визволення Києва" для розбирання барикад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА