12:13 12.02.2014

Справу щодо розгону Майдану 30 листопада відносно Попова, Сівковича та інших чиновників закрито за законом про амністію - прокуратура

3 хв читати
Справу щодо розгону Майдану 30 листопада відносно Попова, Сівковича та інших чиновників закрито за законом про амністію - прокуратура

Кримінальне провадження щодо екс- голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, екс-заступник а секретаря РНБО Володимира Сівковича та інших осіб, як их об винувачували у перевищенні влади у зв'язку з подіями в ніч 30 листопада 2013 року на м айдані Незалежності, закрито за рішенням суду у зв'язку з дією закону про амністію, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Як повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська, провадження стосовно Попова, Сівковича та інших осіб, що підпадають під дію закону України "Про внесення змін до закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, що відбулися під час проведення мирних зібрань" , дійсно було закрито згідно з рішенням суду.

"Таким чином Печерський і Шевченківський райсуд столиці виконали вимоги зазначеного закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, що відбулися в листопаді-грудні минулого року", - наголосила вона.

За словами Я.Соболевської згідно з цим законом передбачено чіткий перелік статей Кримінального кодексу , провадження за якими підлягають закриттю.

"Тому на виконання закону всі провадження, що розслідувалися за цими статтями, були закриті. У тих випадках, де в процесах не було встановлено участі підзрюваніих, так званих фактових, рішення про закриття ухвалювали органи прокуратури. У тих провадженнях, де були встановлені фігуранти, так , як у справі за підозрою Попова, Сівковича та інших, рішення про закриття ухвалювали суди", - роз'яснила вона.

"Загалом у Києві було закрито 35 фактових кримінальних провадження, щодо 21 особи вже застосовано норми цього закону", - підсумувала Я.Соболевська.

Як повідомлялося, близько 4-ї години ранку 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з майдану Незалежності, що виступали проти паузи в євроінтеграції. Кадри з розгоном Є вромайдан у шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі.

Генеральна прокуратура України 14 грудня 2013 року повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень заступнику голови РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку. Згідно з повідомленням, 13 грудня О.Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а наступного дня президент України Віктор Янукович усунув його з посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені В.Сівкович, В.Коряк і П.Федчук.

8 січня стало відомо, що начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві в оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час подій 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності. Генпрокуратура не назвала прізвище цього керівника.

27 січня президент України звільнив О.Попова з посади голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА