14:54 17.02.2014

В Україні з'явилися охочі зареєструвати бренди, що містять слово "майдан"

2 хв читати

Деякі громадські діячі подали заявки на реєстрацію брендів, пов'язаних із протестними акціями в центрі Києва, зокрема, на торговельні марки, що містять слово "майдан".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат, кандидат юридичних наук Маркіян Галабала, на його запит держпідприємство "Український інститут промислової власності" ("Укрпатент") надало інформацію про заявки, подані для реєстрації таких торговельних марок.

За його словами, зокрема, на реєстрацію торговельної марки "Євромайдан" 3 грудня 2013 року подав заявку Володимир Компанієць, що входив до оргкомітету "студентського Євромайдану", а 30 грудня минулого року заявку на реєстрацію цієї самої торговельної марки подано від імені Віталія Кличка.

Крім того, до "Укрпатента" надійшли заявки на реєстрацію як торговельних марок позначень, що містять слово "майдан". Зокрема, на реєстрацію позначення "Громадський рух НАРОДНИЙ МАЙДАН" подано заявку від імені Олександра Ржавського, народного депутата України третього скликання та кандидата в президенти України на виборах 2004 року.

Народний депутат Павло Петренко (фракція "Батьківщина") подав заявку на реєстрацію позначення "Всеукраїнське об'єднання "Майдан"".

Олександр Юраков та Віталій Лазаренко подали заявку на реєстрацію позначень "Громадське об'єднання "МАЙДАН", "Народне об'єднання "МАЙДАН", "Політична партія "МАЙДАН".

Наталія Примаченко подала заявки на реєстрацію позначень "МАЙДАН", "Громадянська платформа Майдан", "Громайдан". Людмила Пономарьова подала заявки на реєстрацію позначень "МАЙДАН" і "MAYDAN".

Крім того, на реєстрацію позначення "Об'єднання "МАЙДАН" заявки подали П.Петренко, В.Кличко, О.Юраков та В.Лазаренко, а також Н.Примаченко.

"Більшість оригінальних слів, особливо нових, можуть бути зареєстровані як торговельні марки. Ставши власником торговельної марки, ви здобуваєте право забороняти використовувати її будь-кому без вашого дозволу", - наголосив юрист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА