15:43 17.02.2014

Кожна онкохвора дитина має бути забезпечена ліками держкоштом - дитячий омбудсмен

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович вимагає забезпечити кожну дитину з онкологічним захворюванням ліками державним коштом вчасно й у повному обсязі, заявив уповноважений глави держави з прав дитини Юрій Павленко.

"Насамперед ідеться про проведення Міністерством охорони здоров'я вчасних тендерних процедур та закупівель медичних препаратів для недопущення переривання процесу лікування дітей, хворих на онко- та онкогематологічні захворювання через несвоєчасні поставки ліків. За цим процесом має бути жорсткий контроль і постійний моніторинг наявності ліків у регіонах", - наголосив Ю.Павленко, повідомляє прес-служба глави держави в понеділок.

За його словами, має й надалі розширюватися номенклатура закупівель лікарських засобів, які найчастіше використовуються для лікування онкохворих дітей і трансплантації кісткового мозку та рекомендовані фахівцями у сфері дитячої онкології, а також удосконалюватися процедура реєстрації в Україні нових медичних препаратів, життєво необхідних для дітей.

Ю.Павленко зазначив, що на 2014 рік у держбюджеті на лікування онкохворих дітей передбачено 395 млн грн, що "покриє потреби в хіміопрепаратах, ліках і лабораторних реагентах".

"Актуальним залишається питання забезпечення фінансування державним коштом препаратів супроводжуючої терапії", - додав він.

"Глава держави зобов’язав уряд завершити будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", який буде оснащено необхідним медичним обладнанням для здійснення трансплантації кісткового мозку від неродинного донора", - сказав Ю.Павленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА