17:56 18.03.2014

Україна стурбована затопленням кораблів в акваторії Чорного моря - глава Мінекології

1 хв читати

Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник озвучив російському колезі Сергію Донському занепокоєння уряду України щодо фактів затоплення кораблів в акваторії Чорного моря.

"Хочу висловити занепокоєння уряду України з приводу фактів затоплення кораблів в акваторії Чорного моря, що становить потенційну екологічну небезпеку не лише для України, а й для всього регіону. У зв'язку з цим просив би вас, шанований колего, також звернути увагу на це питання з метою запобігання негативному впливу зазначених дій на довкілля. Сподіваюся, що російська сторона належним чином розгляне цей інцидент і буде ухвалено рішення про недопущення такого роду дій у майбутньому", - наводить слова А.Мохника прес-служба відомства у вівторок.

Глава Мінприроди зазначив, що спектр питань двосторонньої співпраці між Україною та РФ у царині екології та природокористування "є широким і має великий потенціал для розширення".

Як повідомлялося, 6 березня біля входу в озеро Донузлав із метою перекриття фарватеру та блокування кораблів Південної військово-морської бази ВМС України, які базуються в Новоозерному, російські військові підірвали і затопили великий протичовновий корабель 1134Б "Очаків" (у складі ЧФ РФ із 1973 року).

Глибина в місці затоплення становить 9-11 метрів, на поверхні видно верхню частину корабля. Таким чином, на сьогодні вхід і вихід в озеро Донузлав кораблів і суден абсолютно виключені.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА