09:57 07.07.2016

У р. Остер через забруднення заборонено ловити рибу і купатися

1 хв читати
У р. Остер через забруднення заборонено ловити рибу і купатися

У зв'язку з забрудненням річки Остер у Ніжинському районі Чернігівської області і нижче за течією заборонено купатися, а також ловити рибу, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"У зв'язку з забрудненням річки Остер у Ніжинському районі лабораторією моніторингу вод та ґрунтів басейнового управління водних ресурсів відібрані проби води для визначення її забруднення хімічними речовинами. За даними зазначеної лабораторії у всіх пробах зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення із заліза загального від 3 до 10 разів, амонію – утричі, фосфат-іонів – удвічі. При цьому, вміст розчинного кисню є значно нижчим допустимих значень", - йдеться в повідомленні, опублікованому в середу.

У міністерстві повідомили, що продовжує працювати створена комісія при Козелецькій райдержадміністрації, до складу якої залучені фахівці санепідемстанції, підрозділи надзвичайних ситуацій, екологічної інспекції та водного господарства.

"Наразі в узбережній захисній смузі р. Остер встановлені попереджувальні знаки про заборону купання та вилову риби", - йдеться в повідомленні.

Також у Мінекології зазначили, що "про причини погіршення якості води поінформує комісія при Козелецькій райдержадміністрації", зокрема у четвер, 7 липня, будуть відібрані проби води в місці впадіння річки Остер у річку Десна.

Крім того, Деснянське басейнове управління водних ресурсів (БУВР) та Київводресурсів здійснюють контроль за водогосподарською обстановкою на річці Остер.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА