10:20 28.03.2014

Екс-депутата Шепелева, екстрадованого до Києва, за рішенням суду заарештовано на 2 місяці

2 хв читати

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу колишньому народному депутатові України Олександру Шепелеву у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці.

Таке рішення суд ухвалив у четвер пізно ввечері, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генеральної прокуратури України.

Стосовно його дружини Галини, то суд відпустив її під заставу в сумі понад 6 млн грн, наголосили в прес-службі Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у квітні 2012 року СБУ заявила про порушення кримінального провадження стосовно О.Шепелева у зв'язку з причетністю до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Петром Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

О.Шепелев категорично спростовував усі підозри та звинувачення у свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що О.Шепелев перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство та розкраданні коштів: "Шепелев перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ст. 191 ч. 5 (розкрадання в особливо великих розмірах) та ст. 115 (замах на вбивство) КК України".

На початку липня 2013 року О.Шепелева затримали на 40 діб у Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Його адвокат і батько Олександр Шепелев запевняє, що доказів причетності підзахисного до ухвалення фінансових рішень у Родовід Банку та інших банках немає, а обвинувачення в замаху на вбивство вважає абсурдом.

За інформацією угорських ЗМІ, О.Шепелев і його дружина просили притулку в Угорщині, угорські компетентні органи відмовили їм у цьому.

Раніше будапештський суд постановив, що О.Шепелева мають видворити в Україну.

О.Шепелева та його дружину екстрадували до Києва 27 березня.

О.Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений із фракції та перейшов до фракції Партії регіонів, звідки все-таки згодом вийшов. На парламентських виборах 2012 року балотувався в мажоритарному окрузі №13 (Вінницька обл.) як самовисуванець, проте посів лише сьоме місце, зібравши 0,61% голосів виборців.

У парламенті О.Шепелев був членом парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності, а також членом спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА