17:38 17.04.2014

ВАСУ оголосив перерву в обранні голови суду на невизначений термін

1 хв читати

Судді Вищого адміністративного суду України ухвалили рішення оголосити перерву на невизначений термін у зборах колективу щодо обрання голови суду.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення зборів суддів ухвалили переважною більшістю голосів - із 80 присутніх висловилися проти троє, один утримався, решта-проголосували "за".

Відповідне рішення судді були змушені ухвалити після того, як народний депутат України, член Вищої ради юстиції Сергій Власенко та начальник управління державної охорони Валерій Гелетей поінформували присутніх про вкрай напружену обстановку під будівлею ВАСУ, що пікетують представники партії "Правий сектор".

Останні вимагають або зняти запропоновані на посаду голови суду кандидатури, або надати можливість 10 активістам бути присутніми в залі, або перенести збори, а у разі ігнорування цих вимог, вони обіцяли взяти штурмом будівлю суду.

Під час виступів на зборах було запропоновано створити переговорного групу, що пізніше зустрінеться з представниками громадськості для того, щоб почути їх пропозиції.

Водночас, окремі промовці зазначили, що те, що зараз відбувається біля будівлі суду, "це ні що інше, як тиск на суддів - створюється враження, що не судді повинні вирішувати, а вулиця".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА