17:19 30.04.2014

Для підтримки виробників Тігіпко пропонує налагодити відносини з СНД, допомогти експортерам і закрити ринок, наскільки дозволяє СОТ

2 хв читати

Українських виробників треба підтримати, забезпечивши їм захист внутрішнього ринку, підтримуючи дешевими кредитами та сприяючи поверненню продукції підприємств на ринки СНД, заявляє кандидат у президенти України, позафракційний народний депутат Сергій Тігіпко.

"Перше - нам необхідно будь-якою ціною налагоджувати економічні відносини з країнами СНД, тому що наше машинобудування - там. Друге - нам необхідно максимально сприяти експортерам: потрібні дешевші кредити, потрібна підтримка експортерів усіляка. І третє - для того, щоб їх підтримати по-справжньому, треба закривати наш ринок: у нас сьогодні передвоєнна ситуація, ми зобов'язані просто сьогодні закрити ринок України для того, щоб своя продукція була тут конкурентоздатніша", - заявив С.Тігіпко під час відвідування підприємства "Укрросметал" у м. Суми в середу.

Він пояснив, що 70% експорту українського машинобудування припадає на країни СНД: Росію, Білорусь та Казахстан, і в України на цьому ринку збуту "колосальні проблеми". Також, за словами С.Тігіпка, українським підприємствам потрібні пільгові кредити. Крім того, за словами політика, українській промисловості допоможе внутрішній протекціонізм, коли внутрішній ринок країни буде максимально закритий з урахуванням перебування України в СОТ.

"Збудувати бар'єри ми можемо на певний рівень захисту. Але ось коли така ситуація, ми можемо вводити тимчасові, на шість місяців, дієві захисні заходи... Але на сьогодні, я вважаю, закривати ринок можна, і це треба робити швидко", - сказав С.Тігіпко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА