13:48 13.05.2014

Попов і Коряк, амністовані в лютому 2014 року, знову підозрюються у причетності до розгону Євромайдану

2 хв читати
Попов і Коряк, амністовані в лютому 2014 року, знову підозрюються у причетності до розгону Євромайдану

Генеральна прокуратура України повідомила екс-голову КМДА Олександра Попова, екс-начальника ГУ МВС у Києві Володимира Коряку, колишніх його заступників Олександра Мариненка та Петра Федчука про підозру у причетності до розгону Євромайдану 30 листопада минулого року в Києві.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України, висунуто підозру у рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання працівниками міліції та іншими особами проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства.

У прес-службі наголосили, що наразі це кримінальне провадження внесене до матеріалів за підозрою Віктора Януковича та інших осіб за фактами масових вбивств.

Як повідомив начальник управління Генпрокуратури В'ячеслав Перч, у судовому порядку продовжується розгляд клопотань до колишнього керівництва Генпрокуратури 31 січня поточного року про звільнення екс-чиновників О.Попова, В. Сівковича, В.Коряка, П.Федчука, О.Мариненка від кримінальної відповідальності, відповідно до вимог закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Печерський районний суд Києва 16 лютого підтримав позицію прокуратури і звільнив цих осіб від кримінальної відповідальності. Однак адвокат потерпілого не погодився з рішенням суду і подав апеляцію. 14 березня Апеляційний суд Києва скасував це рішення і направив справу на новий розгляд до Печерського райсуду.

Наразі триває розгляд апеляції. Заплановано проведення четвертого засідання з цього питання в Печерському райсуді.

За словами В.Перча, офіційна позиція Генпрокуратури така: всі винні особи, причетні до розгону мирних демонстрантів, обов'язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, про це свідчить розслідування відповідного кримінального провадження. Це розгляд не впливає на перебіг розслідування щодо зазначених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА