12:14 29.05.2014

Україна з 1 червня призначила продавцем електроенергії в Крим "Укрінтеренерго" й відпустила ціни на неї

1 хв читати
Україна з 1 червня призначила продавцем електроенергії в Крим "Укрінтеренерго" й відпустила ціни на неї

Електричну енергію для постачання на окуповані території Криму з 1 червня зможе закуповувати на оптовому ринку електроенергії України тільки державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Згідно з його постановою №148 від 7 травня, оприлюдненою в четвер, "Укрінтеренерго" продаватиме електроенергію кримським підприємствам за двосторонніми договорами, а державна НЕК "Укренерго" здійснюватиме окремий облік цієї е/е.

Окрім того, "Укренерго" на підставі звернення оптового постачальника електроенергії обмежуватиме постачання до Криму в разі відсутності зазначених двосторонніх договорів або невиконання договірних умов про оплату е/е.

Окрім того, український уряд заборонив оптовому постачальнику здійснювати закупівлю електроенергії у виробників, розташованих на окупованій території Криму, а також проводити з ними розрахунки, зокрема з погашення боргу.

Згідно з постановою, кримські генерувальні та енергопостачальні компанії з 1 червня купуватимуть і продаватимуть електроенергію за договірними цінами з контрагентами.

Як повідомлялося, донедавна українська електроенергія постачалася споживачам Криму через енергопостачальні компанії "ДТЕК Крименерго" і "Севастопольенерго", які купували її на оптовому ринку. Окрім того, оптовий ринок в енергодефіцитному Криму купував за високими тарифами електроенергію альтернативної генерації (сонячних і вітроелектростанцій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА