17:29 10.06.2014

Апеляційний суд відмовився випускати антимайданівця Топаза з-під варти

2 хв читати
Апеляційний суд відмовився випускати антимайданівця Топаза з-під варти

Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшувати запобіжний захід стосовно антимайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько Топаз.

"Залишили без задоволення нашу скаргу. Залишили Кромського під вартою до 12 липня, без можливості внесення застави", - сказав кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат І.Кромського Олександр Шадрин.

За його словами, апеляційна скарга розглядалася у присутності його підзахисного, якого доставили на суд до Харкова з Полтавського СІЗО.

Як повідомлялося, харків'янин І.Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомим за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі Антимайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки", і він кілька разів просить про допомогу в І.Кромського, який супроводжував його: "Топаз, дай команду!".

І.Кромського затримали 28 березня у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч. 1 ст. 294 КК України).

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте апеляційний суд залишив І.Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня І.Кромський утік із-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали І.Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше дію запобіжного заходу продовжили до 12 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА