07:04 28.09.2018

Антимайданівець "Топаз" після звільнення не має наміру переїжджати до РФ або на Донбас

2 хв читати
Антимайданівець "Топаз" після звільнення не має наміру переїжджати до РФ або на Донбас

Активіст харківського "антимайдану" Ігнат Кромской, відомий на прізвисько "Топаз", вийшов на свободу.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, на виїзді з СІЗО машину, в якій їхав І.Кромской, намагалися блокувати представники Антикорупційного блоку учасників АТО та інші патріотично налаштовані активісти. Вони у грубій емоційній формі зажадали, щоб І.Кромской вийшов із машини і відповів на їхні запитання. Зокрема, їх цікавило, чим він має намір займатися на свободі, і чи планує виїхати до РФ або на непідконтрольну уряду частина Донбасу.

"Я хочу додому, я хочу до сім'ї. Це все, чого я хочу. У мене є будинок і ним займатимуся... Не планую їхати я до Росії. Якби я хотів на Донбас, я б поїхав за обміном", - сказав І.Кромськой.

Активісти також хотіли дізнатися, чи вважає він тих, хто воює на Донбасі проти українських військових, бойовиками і терористами. "На Донбасі - бойовики. Вони за свою ідею воюють, вони бойовики. Я не знаю щодо терористів", - відповів І.Кромской.

Активісти також домоглися від І.Кромского визнання, що він засуджує дії РФ.

Після нетривалого спілкування вони дозволили машині проїхати.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю Жовтневий райсуд Харкова в п'ятницю ухвалив рішення про негайне звільнення з-під варти І.Кромского.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова визнав І.Кромского винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1. ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на правах власності майна.

Суд також вказав, що частина попереднього ув'язнення (з 28 березня до 29 березня 2014 року, з 26 квітня до 12 вересня 2014 року, з 17 грудня 2014 до 20 червня 2017 року) має бути зарахована в строк відбування покарання з розрахунку день за два. Після 20 червня 2017 року попереднє ув'язнення зараховується в строк відбування покарання з розрахунку один до одного. Таким чином, відповідно до вироку І.Кромскому треба провести у в'язниці ще близько двох років.

Прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою посилити покарання. Захист також оскаржив вирок суду першої інстанції, вимагаючи скасувати його і направити справу на новий розгляд.

І.Кромского було затримано 28 березня 2014 р. у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

За даними слідства, І.Кромской був організатором захоплення приміщення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року, учасником побиття євромайданівців, а також організатором масових заворушень зі стріляниною 14 березня 2014 року на вул.Римарська, під час яких загинули двоє людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА