19:47 25.09.2014

Другу і третю місії МВФ щодо перегляду кредитної програми України буде об'єднано в одну

2 хв читати

Місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні щодо другого і третього перегляду кредитної програми stand-by буде об'єднано в одну, повідомив офіційний представник МВФ Джері Райс.

"Наступні два перегляди програми буде об'єднано в один. Планується, що місія прибуде до Києва на початку листопада, після чого, як завжди, відбудеться засідання ради директорів, імовірно наприкінці поточного - на початку наступного року", - сказав він під час прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Дж.Райс також уточнив, що Україна не зверталася до МВФ по додаткове фінансуванням.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ на початку вересня у зв'язку із затримкою першого перегляду програми stand-by схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх цього року без зміни загального обсягу програми.

Фонд зазначав, що економічна політика України загалом здійснюється у рамках програми, проте конфлікт у східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи матимуть вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Раніше повідомлялося, що рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України в $16,67 млрд, розраховану на два роки. Спочатку другий-четвертий транші були намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн (близько $1,4 млрд), тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі додержання закладених у неї строків і умов, буде виділено в середині березня 2016 року.

Місія МВФ прибула в Україну для першого перегляду програми 24 червня і працювала до 18 липня. У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рік, зокрема у зв'язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми та схвалила виділення другого транша 29 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА