10:19 03.10.2014

За минулу добу бойовики 5 разів штурмували і 40 разів обстріляли позиції українських військових - "Інформспротив"

2 хв читати
За минулу добу бойовики 5 разів штурмували і 40 разів обстріляли позиції українських військових - "Інформспротив"

За минулу добу позиції українських військовослужбовців понад 40 разів зазнавали обстрілу з боку незаконних збройних формувань на Донбасі, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За минулу добу російсько-терористичні війська п’ять разів намагалися штурмувати опорні пункти українських військ біля н. п. Старогнатівка, Невельське, Попасна і двічі - аеропорт Донецьк. Атаки успішно відбито, противник із втратами відступив. Також зафіксовано понад 40 обстрілів терористами і підрозділами ЗС РФ позицій українських військ. Обстріл здійснювався з мінометів, стволової та реактивної артилерії, танків, ПТРК і стрілецької зброї", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Зокрема, чотири рази атаковано позиції сил АТО в районі н. п. Щастя та Нікішине та по три рази завдавали вогневих ударів по н. п. Сміле, Чорнухине, курган Гостра Могила, Новомихайлівка.

"Також атаковані українські підрозділи біля н. п. Новоорлівка, Невельське, Трудівське, Піски, Мар’їнка, Авдіївка, Рідкодуб, Трьохізбенка. З 4.30 ранку противник здійснює обстріл позицій сил АТО поблизу Дебальцевого", - зазначив Д.Тимчук.

Він також заявив: "Фіксується перегрупування російсько-терористичних військ. Додаткові підрозділи перекидають в район н. п. Дебальцеве, Лисичанськ, Щастя".

Згідно з інформацією, в район н. п. Вергулівка (Луганська область) перекинуто російську ротну тактичну групу на БМП-2.

"У районі н. п. Ольгинка, Докучаєвськ, Новотроїцьк триває скупчення ударної тактичної групи російсько-терористичних військ. До її складу упродовж останньої доби прибуло чотири РСЗВ БМ-21 "Град" і до двох 6-гарматних батарей гаубиць Д-30. Зафіксовано прибуття комплексу засобів автоматизації управління вогнем артилерії типу 1В12-3 "Машина-М", а також російського мобільного командно-спостережного пункту 1В126 "Капустник-Б", - наголосив Д.Тмчук.

За його словами, у боях з українськими військами в районі Донецька батальйон противника "Оплот" зазнав значних втрат. За попередніми даними, до 40% убитими та пораненими. Основна частина бронетехніки, знищена в районі аеропорту в Донецьку, а також н. п. Піски та Авдіївка належала цьому батальйону.

"Йде перекидання з території Росії партій паливно-мастильних матеріалів. За останню добу на Донбас увійшло до десяти бензовозів. Основну їх частину спрямовано в район Донецька. У н. п. Шахтарськ спостерігається скупчення підрозділів регулярної армії РФ та техніки. Із місцевої лікарні в невідомому напрямку вивезено всіх поранених із числа місцевих бойовиків", - розповів Д.Тимчук.

Командування військ самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" намагається організувати на контрольованих бойовиками територіях у Луганській і Донецькій областях діяльність військово-комендантської служби. "Організовуються комендатури, головним завданням яких на цьому етапі є контроль транспортних шляхів", - зазначив Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА